Colegiul ‘Mihai Viteazul’ Ineu – Școală Ambasador a Parlamentului European
Colegiul ‚Mihai Viteazul’ Ineu își păstrează titlul de ‚Școală Ambasador a Parlamentului European’ (EPAS) și în anul școlar 2023 – 2024. Programul EPAS oferă tinerilor informații despre democrația europeană și posibilitatea de a interacționa cu deputații europeni. De asemenea, elevii și profesorii din programul EPAS organizează activități practice legate de Uniunea Europeană și se implică în comunitate prin acțiuni de informare sau de voluntariat.
Echipa de ambasadori seniori ai Parlamentului European 2024 de la CMV Ineu a fost formată din următorii profesori: Mihaela ANCUȚA, Cleopatra ARDELEAN, Angelica GRĂJDĂNESCU, Adina HAZ, Daniela MOȚ și Sorin NEMEȘ, și din următorii elevi, ambasadori juniori ai Parlamentului European: Ingrid MESZAROȘ, Delia ȘANTA, David MARCEA, Nicole JULA, Mara GAȘPAR, Alisa BAUER, Anamaria SÎRB, Alexia POPA, Luca HAZ, Fineas OPINCĂ, Tamara TĂMAȘ, Ionuț PUȘCAȘ, Silvana FERENȚI, Larisa MOLEA, Amalia RUS, Ariana ȘERBAN.
Colegiul ‘Mihai Viteazul’ Ineu împreună cu Biroul de Legătură al Parlamentului European București îi felicită pe toți participanții pentru acțiunile întreprinse în cadrul programului EPAS în anul școlar 2023 – 2024. Activitățile EPAS au inclus sesiuni de informare la clasă oferite de ambasadorii juniori colegilor lor, colaborări cu ONG-ul GEYC și cu Europe Direct Arad. Vizitele EPAS s-au desfășurat la diferite instituții la nivel local – Primăria Ineu, județean și internațional, dintre care amintim: vizita la Universitatea ‚Aurel Vlaicu’ Arad, Parlamentul European – Bruxelles – la invitația domnului europarlamentar Dacian CIOLOȘ, sesiunea EUROSCOLA – Strasbourg, ‘Târgul Educației’ – Arad. De asememea, ambasadorii seniori și juniori din EPAS de la CMV Ineu au avut onoarea de a interacționa cu domnul europarlamentar Dragoș PÎSLARU în cadrul unei videoconferințe în octombrie 2023.
În fiecare an echipa EPAS se înnoiește cu ambasadori juniori aspiranți ai Parlamentului European. Astfel, îi încurajăm pe următorii elevi CMV-iști să se implice în acțiunile EPAS în anul școlar 2024 – 2025: Luca SASU, Valer RADA, Remus DRAGOȘ, Gabriel BARBU, Teodora BOGDANOVICI, Bianca NEMA, Patricia BALEA, Giulia HELCIUG și le urăm bun venit în echipa EPAS.
În anul școlar 2024 – 2025, echipa EPAS de la Colegiul ‚Mihai Viteazul’ Ineu va dezvolta diferite parteneriate la nivel local, regional, național și internațional. La nivel internațional vom colabora în online cu alte școli EPAS din Uniunea Europeană prin platforma eTwinning. Toate activitățile pe care le vom întreprinde vor avea ca obiectiv informarea elevilor și a comunității în legătură cu democrația parlamentară europeană, cu rolul Parlamentului European și cu valorile europene. Activitățile EPAS de la CMV Ineu se află și pe website-ul colegiului nostru, la adresa https://liceulineu.edupage.org/ , secțiunea EPAS.
Titlul de ‘Școală Ambasador a Parlamentului European’ oferă Colegiului ‚Mihai Viteazul’ Ineu șansa de promovare a școlii la nivel regional, național și internațional și ne umple sufletele de bucurie. Mult succes tuturor participanților din EPAS în anul școlar 2024 – 2025!
Profesor coordonator, Cleopatra ARDELEAN
Colegiul, Mihai Viteazul’ Colegiul ''Mihai Viteazul'' Ineu
Global Classroom Project
Procesul de internaționalizare și globalizare al Colegiului ‘Mihai Viteazul’ Ineu continuă prin programul Global Classroom Project – Școala la nivel mondial- care se desfășoară sub egida Organizației Națiunilor Unite (ONU) și are în vedere strategia de dezvoltare durabilă a României. Agenda ONU 2030 cuprinde 17 obiective care se sprijină pe trei piloni principali: economic, social și de mediu. Elevii de la CMV Ineu vor colabora online cu elevii de la liceul ‘Mountain View’, Virginia, SUA și vor dezvolta planuri de implementare ale celor 17 obiective de dezvoltare durabilă (ODD). Programul GCP stimulează cele opt abilități care trebuie dezvoltate în școală: lucrul în echipă, spiritul antreprenorial, tehnologia, cetățenia globală, rezolvarea problemelor, comunicarea, calitatea de a fi lider și inteligența emoțională. De asemenea, toleranța interculturală, comunicarea în limba engleză, precum și cultura și civilizația din România și din Statele Unite ale Americii vor fi promovate prin programul GCP.
Profesor coordonator, Cleopatra Ardelean Colegiul ‘Mihai Viteazul’ Ineu
Anunț privind începerea proiectului
Data: Noiembrie 2022
Începerea proiectului „CONSOLIDAREA CAPACITĂȚII DE REACȚIE LA CRIZA SANITARĂ CAUZATĂ DE RĂSPÂNDIREA VIRUSULUI SARS-COV-2 PRIN ACHIZIȚIA ECHIPAMENTELOR DE PROTECȚIE ȘI DISPOZITIVELOR MEDICALE PENTRU COLEGIUL MIHAI VITEAZUL INEU”
COLEGIUL MIHAI VITEAZUL INEU, în calitate de Beneficiar, a început implementarea proiectului „CONSOLIDAREA CAPACITĂȚII DE REACȚIE LA CRIZA SANITARĂ CAUZATĂ DE RĂSPÂNDIREA VIRUSULUI SARS-COV-2 PRIN ACHIZIȚIA ECHIPAMENTELOR DE PROTECȚIE ȘI DISPOZITIVELOR MEDICALE PENTRU COLEGIUL MIHAI VITEAZUL INEU”, cod SMIS 145541.
Proiect finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională REACT-EU prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa prioritară 10: ” Protejarea sănătății populației în contextul crizei sanitare cauzate de COVID-19, creșterea eficienței energetice si utilizarea surselor regenerabile de energie, cu finanțare din REACT-EU”, Operațiunea: Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criza în contextul pandemiei de COVID-19 si al consecințelor sale sociale.
Proiectul se implementează în localurile Colegiului Mihai Viteazul, orașul Ineu, județul Arad, începând cu data de 01.03.2020 și până în data de 30.04.2023. Proiectul are o valoare totală de 1.239.791,93 lei din care finanțare totală nerambursabilă de 1.162.441,93 lei.
Obiectivul general al proiectului/Scopul proiectului
Asigurarea unei capacitați adecvate de gestionare a crizei sanitare, prin acțiunea de dotare a unității de învățământ preuniversitar de stat cu echipamente de protecție / dispozitive de protecție medicale.
Obiectivele specifice ale proiectului
1. Creșterea numărului entităților publice dotate / sprijinite pentru gestionarea crizei sanitare cauzate de SARS-CoV-2, de la 0 la 1, până în luna 38 de implementare a proiectului.
2. Creșterea capacitații adecvate de gestionare a crizei sanitare, de la 0 la 1, până în luna 38 de implementare a proiectului.
3. Decontarea echipamentelor de protecție si a dispozitivelor medicale achiziționate începând din data 01.02.2020.
4. Achiziționare unui număr de 5657 seturi de câte 50 buc. de măști de protecție, 1980 buc. de 1 l de dezinfectant suprafețe, 2640 buc. de dezinfectant mâini min. 70% alcool a câte 500 ml, 1320 buc. de alcool sanitar a câte 500 ml, 3960 buc. de săpun lichid a câte 500 ml, 72 buc. dispenser cu senzor, 10 buc. termoscanere, 62 buc. purificatoare de aer, până în luna 37 de implementare a proiectului, pentru gestionarea crizei sanitare cauzate de SARS-Cov-2 de către Colegiul Mihai Viteazul Ineu.
5. Asigurarea masurilor de informare si publicitate pe toata perioada de implementare a proiectului.
Rezultatele așteptate în urma implementării proiectului sunt:
Informații suplimentare se pot obține la: Veniamin Gheorghe Iga, director adjunct, Tel: 0257511777, E-mail: gsmv.ineu@yahoo.com.
Module Cristina Preda was updated
As online education has become more important than ever, we are aware of the need to help our students acquire, develop and improve some key 21st century skills. As a result, we decided to involve our students in an event which focuses on Canva app. During the activity our students will learn how to use the application while producing visual content on the city of Zagreb. This is part of an Erasmus+ project run by our school. The results of the activity will be posted on Code Week and on our website.
Activity code: cw21-BkDFj
Module Cristina Preda was updated
Module Cristina Preda was updated
Module Cristina Preda was updated
În atenția părinților și elevilor CMV. Pentru informații legate de transportul elevilor, vă rugăm să sunați la numărul secretariatului 0257511777.
Dragi colegi,
Începând de astăzi, din cauza evoluției epidemiei si a faptului că județul Arad este tranzitat de multe persoane care vin din străinătate vă rog să rămâneți acasă! Nu uitati însă că activitatea on- line cu elevii este foarte importanta! In acelasi timp, va îndemn să rămâneți calmi și, in limitele rezonabilului, să transmiteți, mai departe, in special către copii, aceleași recomandări!
Vă mulțumesc!
prof. Dana Nemeș
Director