Marius Crainic

Erasmus+

De la teorie la practică folosind competențele secolului 21

Colegiul nostru a devenit membru în proiectul de parteneriat strategic ‘De la teorie la practică folosind competențele secolului 21’. Proiectul se derulează pe o perioadă de doi ani și cuprinde școli din cinci țări: Agrupamento de Escolas de Forte da Casa’ din Portugalia, IPSSAR ‘P.pi Grimaldi’ din Italia, Colegiul 'Mihai Viteazul' Ineu din România, ‘ONUR ATES ANADOLU’ Lisesi din Turcia și ‘5o GENIKO LYKEIO KARDITSAS’ din Grecia

Erasmus+ este programul Uniunii Europene care susține educația, formarea, tineretul și sportul în Europa. Cu un buget de peste 14,7 mld Euro, Erasmus+ oferă tinerilor din Europa posibilitatea de a studia, a se forma, a dobândi experiență și de a presta acțiuni de voluntariat într-o altă țară.

Colegiul nostru a devenit membru în proiectul de parteneriat strategic ‘De la teorie la practică folosind competențele secolului 21’. Proiectul se derulează pe o perioadă de doi ani și cuprinde școli din cinci țări: Agrupamento de Escolas de Forte da Casa’ din Portugalia, IPSSAR ‘P.pi Grimaldi’ din Italia, Colegiul 'Mihai Viteazul' Ineu din România, ‘ONUR ATES ANADOLU’ Lisesi din Turcia și ‘5o GENIKO LYKEIO KARDITSAS’ din Grecia. Proiectul se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani care au cunoștințe, cel puțin medii, de limba engleză și în mod special acelora care studiază la profilul economic.

Obiectivele principale ale proiectului au în vedere dezvoltarea competențelor actuale solicitate pe piața muncii și a celor lingvistice. Elevii își vor putea testa și îmbunătăți cunoștințele teoretice și practice prin schimburi de bune practici la nivel internațional.   

Prin această colaborare imaginea școlilor partenere va fi promovată la nivel național și internațional, în mod special prin procesul continuu de diseminare al proiectului care se va realiza prin intermediul ziarelor locale și a canalelor online: website-urile școlilor, website-ul proiectului, platforma eTwinning, platforma Erasmus+, site-uri de socializare online: Facebook, Twitter, Youtube și Instagram.

Programul Erasmus+ facilitează în primul rând acumularea experienței prin implementarea de practici inovatoare și obținerea competențelor interculturale în urma participării la activități care se desfășoară în alte state ale Uniunii Europene.

Prof. Cleopatra Ardelean

Colegiul ‘Mihai Viteazul’ Ineu

Contact

Camera:
E-mail:
Telefon:

Noutăți

Contact

  • Colegiul "Mihai Viteazul" Ineu
    Calea Traian Nr. 7
    315300 Ineu
    jud. Arad
    Romania
  • (+40) 257511777

Galerie de fotografii